Technische kennisbank Batterij bediend (draadloos)

Product- en technische informatie

Product informatie

InBlindz® met batterij bediening is hét ideale systeem wanneer je de voordelen wilt hebben van een elektrische aansturing, zonder ingewikkelde aansluiting of installatie. De interne motor wordt gevoed door de batterijen in de batterijbediening die op de ruit of het kozijn gemonteerd wordt. InBlindz® met batterijbediening is uit te breiden met een afstandsbediening, waardoor je nog meer gemak ervaart bij het gebruik van jouw InBlindz®. Ook een zonnepaneel behoort tot de opties; hierdoor is het opladen van de batterijen niet meer nodig.

De batterijbediening kan ingezet worden voor jaloezieën, plissés en duplissés. InBlindz® met batterijbediening zijn de perfecte oplossing voor de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, schuifpui en dakraam maar ook voor ruimtes in scholen, kantoren en ziekenhuizen.

Technische informatie

De afstandhouders zijn er in diverse millimeters, 16, 20, 22 en 27, 29 en 32 mm, en in diverse kleuren, zoals warm-edge grijs, warm-edge zwart, aluminium zwart en aluminium. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de keuze tussen jaloezie, plissé of duplissé en de gekozen bediening.

Alle mogelijkheden staan in onze brochures. 

Onze selectie

IBS-20/22/27/29/32 W(U)

Batterijbediening, Kantelen/optrekken
Optie: Zonnepaneel

IBL-22/27 UD

Batterijbediening, Kantelen/optrekken
Optie: Zonnepaneel

Product video's

Bekijk de product video's

Montage video

Bekijk de montage video

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Moet ik persé een zonnepaneel aanschaffen bij dit systeem?

Nee dat hoeft niet persé. De batterijen kunnen op 2 manieren van stroom worden voorzien, 1 dus door het zonnepaneel. Dit zorgt voor een constante stroom toevoer aan de batterijen in de bediening (indien er zonlicht op het paneel valt). Het alternatief is om de batterij uit de houder te halen en deze aan de oplader te leggen (micro-usb aansluiting).

Met welke raambekleding kan ik InBlindz® met batterij bediening bestellen?

InBlindz® met batterijbediening kan besteld worden met jaloezieën, plissés en duplissés (verduisterende plissé). Let wel op dat dit mogelijk een verschil geeft in spouwbreedte of afmetingsmogelijkheden.

Hoe bestel ik InBlindz®?

Wanneer u alle informatie compleet hebt (afmetingen, type systeem, lamelkleur, bedieningszijde en glasopbouw) kunt u deze als dealer bestellen bij InBlindz®. Vul hiervoor het bestelformulier in en stuur deze door naar uw InBlindz®@stolkerglas.nl. Mocht u advies nodig hebben, neem dan contact op met ons op via telefoonnummer 030-2855400.

Kunnen InBlindz® ook uitgevoerd worden met zwarte of antraciet kleurige lamellen?

Ja het is mogelijk om InBlindz® uit te voeren met zwarte (S160) of antracietkleurige lamellen (S159). Echter zijn hier wel wat zaken om rekening mee te houden, zo zijn zwarte jaloezieën enkel geschikt voor binnen/binnen situaties. Dit heeft te maken met de opwarming van de systemen bij directe blootstelling aan zonlicht. Antracietkleurige lamellen (S159) zijn wél geschikt voor gevelsituaties maar de buitenruit moet voorzien worden van een zonwerende coating (minimaal 70/37).

Technische vragen

Is InBlindz® met batterij bediening een draadloos systeem?

Ja en nee. Het is niet zo dat je bedrading in de kozijnen aan moet leggen, dit bedoelen we met ‘draadloos’. Echter komt er nog wel een draad uit de ruit, welke naar de grondplaat geleid moet worden. Alle bedrading zit dus op of aan de ruit vast, en hoeft niet extern aangelegd te worden.

Kan ik de InBlindz® met batterij bediening ook zonder afstandsbediening bestellen?

Ja dit kan! De batterij bediening op de ruit biedt tevens een bedieningsmogelijkheid. Op de batterij bediening zit zowel een pijl voor naar boven, als naar beneden. Beide doen wat je van ze verwacht. Houd je de pijl kort ingedrukt zal het systeem kantelen (bij jaloezieën), bij lang drukken gaat het binnenwerk in zijn geheel omhoog of naar beneden.

Kan ik InBlindz® met batterij bediening in íeder kozijn toepassen?

Dit is volledig afhankelijk van de glasdikte die in het kozijn past. Voor InBlindz® met batterij bediening is minimaal 30mm glasdikte nodig. Als dit in de sponning van het kozijn past maakt het materiaal van het kozijn niet meer uit.

Kan de batterij bediening ook op het kozijn geplaatst worden?

Ja dit kan, maar staat niet omschreven in de instructievideo. Hiervoor moet namelijk een gaatje worden geboord in de glaslat / het kozijn. De kabel die nu onder de glaslat vandaan wordt gehaald, zal er dan doorheen geleid moeten worden. De grondplaat biedt tevens de optie om het op deze manier op het kozijn te bevestigen.

Service vragen

De lamellen stropen in het midden op, de InBlindz® blijft hangen. Hoe kan dit?

Het kan zijn dat de glasbladen door barometrische invloeden iets naar binnen zijn gaan staan. De jaloezieën kunnen dan klem zitten tussen beide glasbladen. Belangrijk is dat u de InBlindz® tijdelijk niet bediend! Dit kan onherstelbare schade veroorzaken. Mocht het zijn dat uw InBlindz® klem zit tussen beide glasbladen neem dan spoedig contact op met uw InBlindz® dealer of neem contact op met 030-2855400. Dit probleem kan eenvoudig verholpen worden.

Hoe controleer ik de kantelstand van de lamellen?

Het kan zijn dat uw InBlindz® jaloezieën niet voldoende kantelen. Dit is simpel te controleren via het controleformulier. Heeft u het idee dat de InBlindz® niet aan de kantelstand voldoen? Stuur dan een duidelijke foto naar InBlindz@stolkerglas.nl. U ontvangt spoedig bericht.

De koordbediening gaat zwaar of blokkeert?

Mogelijk zit de magneet van de (externe) bediening niet juist voor de interne magneet. U kunt dit simpel controleren door de bediening uit de houder te halen, het grondplaatje dient exact voor de interne magneet te zitten. Ook is het mogelijk de bediening opnieuw te positioneren voor de interne magneet, hiervoor dient een nieuw dubbelzijdig tape te worden aangebracht. Blijft de InBlindz® hierna nog steeds zwaar lopen? Neem dan spoedig contact op met uw InBlindz® dealer of neem contact op met 030-2855400 of stuur een mail naar InBlindz@stolkerglas.nl.

Kan InBlindz® ook in triple glas?

Ja, InBlindz® kan ook gemaakt worden tussen triple glas. Houdt er rekening mee dat alle triple ruiten met InBlindz® vooraf moeten worden berekend. Deze berekeningen maken we op: spanningsbreuk, doorbuiging en opwarming van de lamellen om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Hiervoor is het belangrijk om te weten op welk adres de ruiten geplaatst gaan worden en welke kleur lamellen gewenst zijn. Op basis van deze informatie gaan we berekeningen maken en zullen we een advies doen voor de opbouw. Houdt er rekening mee dat deze minimaal 48mm dik zijn en tot maximaal 2m2 geproduceerd kunnen worden.