Kennisbank

plissé in dubbelglas

Hoe zonwering wordt aangestuurd, beïnvloedt het energieverbruik

Uit een recent onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) komt duidelijk naar voren dat de aansturing van zonwering in gebouwen een aanzienlijke invloed heeft op het energieverbruik. Het onderzoek legt de nadruk op de immense impact die de wijze van zonwering aansturing kan hebben op het primair energieverbruik van een gebouw.

Lees hier verder
knopbediening aan zijkant met jaloezieën

Van investering tot besparing: de isolerende zonwering

Goed isolerende zonwering is gewild. En als deze dan ook nog eens duurzaam is, is dat helemaal mooi meegenomen. De consument kijkt steeds vaker naar het duurzaamheidsaspect van een product. Maar ook naar de kosten. Zeker in deze onzekere tijden. Zo kun je flink wat energie besparen door isolerende zonwering in huis aan te brengen.

Lees hier verder
Duplissés in dubbelglas

Verduurzamen? Profiteer van de ISDE-subsidie!

Het gaat om de zogeheten ISDE-subsidie. Het doel van de subsidie is het stimuleren van duurzame energieopwekking en hiermee het gas- en elektriciteitsverbruik terugdringen. De subsidie biedt je de mogelijkheid om je woning op een lucratieve manier te verduurzamen. En wist je dat alle InBlindz® producten ook onder deze subsidie vallen?

Lees hier verder