Veel gestelde vragen

Technische vragen

Is InBlindz® met batterij bediening een draadloos systeem?

Ja en nee. Het is niet zo dat je bedrading in de kozijnen aan moet leggen, dit bedoelen we met ‘draadloos’. Echter komt er nog wel een draad uit de ruit, welke naar de grondplaat geleid moet worden. Alle bedrading zit dus op of aan de ruit vast, en hoeft niet extern aangelegd te worden.

Kan ik de InBlindz® met batterij bediening ook zonder afstandsbediening bestellen?

Ja dit kan! De batterij bediening op de ruit biedt tevens een bedieningsmogelijkheid. Op de batterij bediening zit zowel een pijl voor naar boven, als naar beneden. Beide doen wat je van ze verwacht. Houd je de pijl kort ingedrukt zal het systeem kantelen (bij jaloezieën), bij lang drukken gaat het binnenwerk in zijn geheel omhoog of naar beneden.

Kan ik InBlindz® met batterij bediening in íeder kozijn toepassen?

Dit is volledig afhankelijk van de glasdikte die in het kozijn past. Voor InBlindz® met batterij bediening is minimaal 30mm glasdikte nodig. Als dit in de sponning van het kozijn past maakt het materiaal van het kozijn niet meer uit.

Kan de batterij bediening ook op het kozijn geplaatst worden?

Ja dit kan, maar staat niet omschreven in de instructievideo. Hiervoor moet namelijk een gaatje worden geboord in de glaslat / het kozijn. De kabel die nu onder de glaslat vandaan wordt gehaald, zal er dan doorheen geleid moeten worden. De grondplaat biedt tevens de optie om het op deze manier op het kozijn te bevestigen.

Waar kan InBlindz® met batterij bediening toegepast worden?

InBlindz® met batterij bediening kan in íedere situatie worden toegepast. Het grote voordeel van dit systeem is dat men geen bedrading in de kozijnen hoeft aan te brengen. Dat maakt dit systeem ideaal voor draaiende of schuivende delen (denk aan: kantel-kiep ramen, schuifpuien, draairamen, openslaande deuren etc).

Hoe snel gaat de batterij bediening leeg?

Dit is volledig afhankelijk van de grootte van de ruit. Zo zal de batterij bij een kleine ruit minder snel leeg zijn dan bij een grotere ruit. Ook is het natuurlijk van invloed hoe vaak men de ruiten  bediend, hoe vaker bedienen hoe sneller de batterij leeg zal zijn.

Wil je geen zorgen meer over de batterij van de batterij bediening kun je het systeem uitvoeren met een zonnepaneel. Het zonnepaneel zorgt er voor dat de batterij constant van stroom wordt voorzien waardoor je deze niet of nauwelijks op hoeft te laden.

 

 

Tot hoeveel m2 kan ik InBlindz® met batterij bediening bestellen?

InBlindz® met batterij bediening kan tot een maximaal oppervlak van 4 m2 besteld worden. Indien de ruit groter wordt zal men over moeten stappen op een bedraad systeem (op netstroom).

Kan ik met één batterij bediening meerdere ruiten bedienen?

Nee. Op íedere ruit moet een batterij bediening komen. Hierdoor kan je onderscheid maken in verschillende kanalen (en dus verschillende ruiten). Iedere batterijbediening kan op een apart kanaal worden ingesteld.

Kan ik met één afstandsbediening meerdere batterijen aansturen?

Ja, met één afstandsbediening kan je meerdere aparte batterij bedieningen aansturen. De afstandsbediening heeft 99 kanalen, in theorie kan je dus 99 batterijen aan kunnen sturen met één afstandsbediening. Ook is er mogelijkheid om meerdere batterijen op 1 kanaal in te stellen, hiermee kunnen de batterijen dus in groepen worden aangestuurd.

Met welke soorten glas kan ik InBlindz® bestellen?

Het is mogelijk InBlindz® met alle soorten glas te combineren, denk hierbij aan: veiligheidsglas, zonwerend glas, brandvertragend glas, figuurglas, loodglas of andere soorten. Wilt u zeker weten dat uw glassoort ook samengebouwd kan worden met InBlindz®? Neem dan contact op met uw InBlindz® dealer. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met 030-2855400 of een mail sturen naar InBlindz@stolkerglas.nl.

Kunnen InBlindz® kapot gaan? Kan dit dan nog gemaakt worden?

Uiteraard is het mogelijk dat er een probleem optreedt met uw InBlindz®. We proberen dit zo veel mogelijk te voorkomen door de InBlindz® uitgebreid te testen voordat deze tussen het glas worden gebouwd. Hierdoor kunnen we eventuele fouten in het systeem vooraf tackelen. Mocht het toch voorkomen dat uw InBlindz® kapot gaan of mankementen vertonen, neem dan spoedig contact op met uw InBlindz® dealer of neem contact op met 030-2855400. De meeste storingen zijn simpel te verhelpen. Daarnaast heeft u recht op minimaal 5 jaar garantie op de systemen, op uitstekende delen (denk aan bedieningselementen) 1 jaar garantie.

Kan InBlindz® in een schuifpui, en elektrische InBlindz®?

Ja, InBlindz® kunnen gebruikt worden in een schuifpui, ook elektrische InBlindz®! Elektrische InBlindz® (bedraad) kunnen door middel van magneetcontacten ook bevestigd worden in een schuifpui. Wanneer de schuifpui gesloten is zullen de magneetcontacten elkaar raken en kunt u de ruiten bedienen. Wanneer de schuifpui open staat kunt u de InBlindz® tijdelijk niet bedienen, de InBlindz® blijft staan op de laatst gekozen stand.

Kan InBlindz® in een draai-kiepraam?

Ja, InBlindz® kan ook gebruikt worden in een draai-kiepraam. Houdt er rekening mee dat deze alleen bediend mag worden wanneer het raam in een gesloten stand staat. Ook is het zaak om de InBlindz® eerst op te trekken alvorens u het draai-kiepraam open zet. Het kan zijn dat de lamellen de coating, die aan de binnenkant van de ruit zit, beschadigd.

Waarom loopt het koord niet helemaal tot onderaan de ruit?

Wanneer u kiest voor een koordbediend systeem (IBS-C) wordt het koord standaard uitgevoerd op ongeveer 2/3e van de totale ruithoogte. Ook kunt u er voor kiezen om het koord over de totale hoogte van de ruit te laten lopen, geef dit dan duidelijk aan bij de bestelling bij uw InBlindz® partner of vul dit in op het InBlindz® bestelformulier.

Hoe sluit ik elektrische InBlindz® aan?

Dit is per type systeem verschillend. Wanneer u uw ruiten besteld via een InBlindz® dealer zal deze de systemen voor u aansluiten. Sluit u de ruiten zelf aan? Volg dan de instructies op het aansluitschema van uw InBlindz® systeem. Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met 030-2855400 of stuur een mail naar InBlindz@stolkerglas.nl.

Welke glasopbouw kan ik gebruiken?

Dit is afhankelijk van de wensen en eisen die gesteld worden aan de ruit. Hier is het bijvoorbeeld ook belangrijk om de eis voor veiligheidsglas in acht te nemen. Bespreek uw wensen en eisen met uw InBlindz® dealer of neem voor advies contact op met 030-2855400 of stuur een mail naar InBlindz@stolkerglas.nl.

Voorbeelden van veel gebruikte glasopbouw zijn:

  • 5-sp-4
  • 4-sp-4
  • 33.2- sp- 33.2
  • 4-sp-33.2
  • 33.2-sp-4
Hoe monteer ik een koordbediening?

Een koordbediening kunt u simpel zelf monteren, volg hiervoor de instructie. Wanneer u InBlindz® besteld, en laat plaatsen via een InBlindz® partner, zal deze partij uw koordbediening monteren. TIP: ontvet de ruit en maak deze goed droog voordat u het dubbelzijdig tape bevestigd. Binnen 48 uur is het dubbelzijdig tape volledig aan het glas gehecht.

Wat wordt er bedoeld met inklemming?

Met inklemming wordt bedoeld ‘hoe ver de ruit achter de glaslat (en in de sponning) verdwijnt’. Dit is bij de meeste handbediende systemen belangrijk om te weten. De bediening van, bijvoorbeeld de IBS-C(U), zit 19mm uit de rand van het glas. Wanneer de ruit meer dan 19mm in het kozijn valt zal de bediening verdwijnen in de sponning. We kunnen dit simpel oplossen door het benodigde aantal millimeters van de hoogte en breedte van de ruit af te trekken. Wilt u weten of uw maat gecorrigeerd moet worden? Vul dan het InBlindz® bestelformulier in, het bestand geeft automatisch aan of de hoogte en/of breedte maat gecorrigeerd moet worden.