Verduurzamen? Profiteer van de ISDE-subsidie!

Ben je eigenaar van een koopwoning? En wil je deze woning graag verduurzamen? Dan kun je als woningeigenaar subsidie aanvragen bij de overheid. Het gaat om de zogeheten ISDE-subsidie. Het doel van de subsidie is het stimuleren van duurzame energieopwekking en hiermee het gas- en elektriciteitsverbruik terugdringen. De subsidie biedt je de mogelijkheid om je woning op een lucratieve manier te verduurzamen. En wist je dat alle InBlindz® producten ook onder deze subsidie vallen? Als dé specialist voor zonwering en raambekleding in dubbel én tripleglas, zijn de mogelijkheden van InBlindz® eindeloos!

Voor meer particulieren toegankelijk vanaf 2024
ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. Het is een subsidie die huiseigenaren financieel ondersteunt bij het nemen van duurzame maatregelen om energie te besparen. Voor de subsidie, die tot 2030 doorloopt, komt er jaarlijks een nieuw budget beschikbaar. Zo is er in 2024 in totaal €600 miljoen beschikbaar. Het is bovendien voor het eerst mogelijk om voor slechts 1 isolatiemaatregel de ISDE aan te vragen, mits deze maatregel na 1 april 2022 is genomen. Ook is de termijn waarin een aanvraag moet worden ingediend verlengd van 12 naar 24 maanden. Hiermee is de ISDE vanaf 2023 al voor meer particulieren bereikbaar geworden.

Voordelig investeren in de verduurzaming van je woning
De ISDE is een tegemoetkoming bij de aankoop van duurzame producten zoals zonneboilers en warmtepompen. Met deze subsidie kun je dus voordelig investeren in zonneboilers, (hybride) warmtepompen, een elektrische kookvoorziening, aansluitingen op een warmtenet maar ook allerlei energiebesparende isolatiemaatregelen. Denk bijvoorbeeld aan dubbelglas of triple glas met of zonder InBlindz®, kozijnpanelen- of deurisolatie. Met ISDE kun je glas, kozijnpanelen of deuren in de bestaande thermische schil vervangen. Hier kan InBlindz® je passend advies in geven én de geschikte producten voor bieden.

Hoe werkt het?
Weet je inmiddels al waar je in wilt investeren ter verduurzaming van je huis? En voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kun je de subsidie op de website van de RVO eenvoudig aanvragen. Maar wat zijn die voorwaarden? Je moet een bewijs van aanschaf en betaling kunnen overleggen en kunnen aantonen dat een deskundige installateur het apparaat geïnstalleerd heeft. Bovendien mag je het apparaat / product niet binnen een jaar na de beslissing over de subsidie verwijderen.

De producten en service van InBlindz®
InBlindz® zonwering en raambekleding in dubbel- of tripleglas vallen dus ook onder de ISDE-subsidie. Deze zijn opgenomen in de database van RVO. Het gaat om de volgende productgroepen: Stolker Neutral, Stolker Neutral 3S, Stolker Solar en Stolker Solar 3S. Naast de factuur met daarop de juiste productomschrijving, kan InBlindz® aanvullend een Prestatieverklaring (ook wel Declaration of Performance genoemd) aanleveren. Aan de hand van meldcodes kun je vervolgens subsidie aanvragen voor deze producten. Deze meldcodes kun je zelf opvragen. Vind je dit lastig? We helpen je graag. Jij geeft aan wat er geleverd is, wij geven de bijbehorende meldcode door. Zo ben je weer een stapje dichter bij de verduurzaming van je woning!

Vind een specialist bij jou in de buurt en verduurzaam je woning!