Van investering tot besparing: de isolerende zonwering

Goed isolerende zonwering is gewild. En als deze dan ook nog eens duurzaam is, is dat helemaal mooi meegenomen. De consument kijkt steeds vaker naar het duurzaamheidsaspect van een product. Maar ook naar de kosten. Zeker in deze onzekere tijden. Zo kun je flink wat energie besparen door isolerende zonwering in huis aan te brengen. Zonwering is dan ook niet alleen voor de zomer, maar ook voor de winter. In de zomer houdt het je huis koel, terwijl het in de winter de warmte in huis vasthoudt. Ingebouwde isolerende zonwering, zoals die van InBlindz®, wint dan ook aan populariteit. In dit artikel lees je waarom!

De isolerende zonwering van InBlindz®

De isolerende zonwering van InBlindz® is zonwering tussen glas. Dit betekent dat de raambekleding tussen glasplaten geplaatst wordt. Dit brengt natuurlijk de nodige voordelen met zich mee. Zo blijft de raambekleding, dankzij plaatsing tussen glasplaten, altijd schoon en stofvrij. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit en lange levensduur is de zonwering ontzettend duurzaam. InBlindz® is, met maar liefst 25 jaar ervaring, de specialist op het gebied van zonwering en raambekleding in dubbelglas. Alle producten maken we in onze eigen fabriek, geheel op maat. Ook helpen we onze dealers van de eerste aanvraag tot de perfecte plaatsing.

Akoestische en thermische isolatie

Isolatie heeft zowel een akoestische en thermische werking. Akoestische isolatie houdt in dat geluiden van buitenaf worden buitengesloten. Denk aan voorbijgangers, verkeer wanneer je aan een drukke straat woont of buren die regelmatig een feestje hebben. Bovendien kun je ook rustig drummen of gitaar spelen zonder de buren tot wanhoop te drijven. Dan is er nog thermische isolatie. Dit betekent dat je woning op de ideale temperatuur blijft. In koudere landen zoals Nederland houdt dit in dat de warmte binnen wordt gehouden, terwijl het in warmere landen juist koel moet blijven in huis.

Gewenste privacy en lichtinval

Niet alleen profiteer je van akoestische en thermische isolatie, maar ook van de gewenste privacy en lichtinval. Door te kiezen voor zonwering zoals jaloezieën of plissés, heb je minder last van pottenkijkers. Zeker ’s avonds wanneer het buiten donker is en binnen de lampen branden, kan die inkijk toch vervelend zijn. Met zonwering bepaal je zelf de mate van privacy. Ditzelfde geldt voor de lichtinval. Zo wil je in de winter waarschijnlijk dat zoveel mogelijk daglicht binnenlaten, terwijl dit in de zomer absoluut niet gewenst is. Duplissés beschikken zelfs over iedere lichtregulatie: van vol in de zon tot volledig verduisterend. Wil je privacy maar wel nog naar buiten kunnen kijken? Dan is het goed om te weten dat de lamellen kantelbaar zijn, waardoor je zelf dus eenvoudig de inkijk en lichtinval kunt bepalen.

Duurzame, hygiënische isolatie in huis

Zonwering tussen glas is zeer duurzaam. Het product bestaat immers uit hoogwaardige materialen, waardoor er sprake is van een lange levensduur. Dankzij plaatsing in de spouw is de zonwering ongevoelig voor invloeden van buitenaf en daardoor zeer duurzaam. Dit resulteert namelijk in een lange levensduur en vrijwel geen onderhoud. Bovendien is de zonwerende raambekleding van InBlindz® zeer hygiënisch. Waar reguliere jaloezieën, geplaatst buiten het raam, om veel onderhoud vragen, is dit bij de ingebouwde zonwering juist niet het geval. Er dwarrelt immers helemaal geen stof op. Zo blijft het gekozen type zonwering stofvrij en dus ook onderhoudsvrij.

Uitvoeringen en bedieningsmogelijkheden

Zonwering in glas is toepasbaar in iedere ruimte in huis. Van keuken tot badkamer en van woonkamer tot kantoorruimte. Met name bij toepassing in keukens en badkamers levert het feit dat de zonwering niet kan beschadigen of vies kan worden een groot voordeel op. De zonwering is er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er jaloezieën in dubbelglas, plissés in dubbelglas en dupplisés in dubbelglas. Deze zijn bovendien in een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar, waardoor ze in elk interieur passen. Voor al deze uitvoeringen geldt dat ze uit hoogwaardige materialen bestaan, over een uitstekende lichtregulatie beschikken en heel slank zijn.

Ook op het gebied van bedieningsmogelijkheden is er volop keuze. Zo zijn er maar liefst 12 verschillende bedieningssystemen. Handbediening kan bijvoorbeeld door middel van een koord, schuifmagneet, knop of staaf. Elektrische bediening kan met een afstandsbediening, touchbediening op het kozijn, een wandschakelaar of een domoticasysteem waarbij een smartphone de zonwering op afstand aanstuurt. Dankzij deze ruime keuze is er altijd een oplossing die op jouw wensen aansluit.

Combinatie met meerdere glaspakketten

Door glas kan er ongemerkt veel kou naar binnen komen en warmte verloren gaan. Overweeg je zonwering, dan is het dus goed om ook te kijken naar het type glas. Over compatibiliteit hoef je je geen zorgen te maken. InBlindz® is namelijk met allerlei soorten glaspakketten te combineren. Zo behoren HR++ en HR+++ (triple) glas tot de mogelijkheden. Dubbelglas is al een betere isolator dan enkel glas, dankzij de toevoeging van een extra glasplaat. Zoek je nog een nóg duurzamere oplossing? Dan is er Hoog Rendementsglas (HR). Bij dit type glas is er een speciale coating tussen de glasplaten aangebracht. Triple glas, oftewel HR+++, bevat nog een extra glasplaat, waardoor de warmte van buiten bijna volledig in huis gehouden kan worden.