Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Wat is de prijs van InBlindz®?

Wat InBlindz® kosten is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan: afmetingen, glasopbouw, gekozen systeem en lamelkleur. Daarom is het zaak om bovenstaande gegevens door te geven aan uw InBlindz® dealer. Deze kan vervolgens een prijsopgave voor u maken.

Kunnen InBlindz® ook uitgevoerd worden met zwarte of antraciet kleurige lamellen?

Ja het is mogelijk om InBlindz® uit te voeren met zwarte (S160) of antracietkleurige lamellen (S159). Echter zijn hier wel wat zaken om rekening mee te houden, zo zijn zwarte jaloezieën enkel geschikt voor binnen/binnen situaties. Dit heeft te maken met de opwarming van de systemen bij directe blootstelling aan zonlicht. Antracietkleurige lamellen (S159) zijn wél geschikt voor gevelsituaties maar de buitenruit moet voorzien worden van een zonwerende coating (minimaal 70/37).

Technische vragen

Met welke soorten glas kan ik InBlindz® bestellen?

Het is mogelijk InBlindz® met alle soorten glas te combineren, denk hierbij aan: veiligheidsglas, zonwerend glas, brandvertragend glas, figuurglas, loodglas of andere soorten. Wilt u zeker weten dat uw glassoort ook samengebouwd kan worden met InBlindz®? Neem dan contact op met uw InBlindz® dealer. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met 030-2855400 of een mail sturen naar InBlindz@stolkerglas.nl.

Kunnen InBlindz® kapot gaan? Kan dit dan nog gemaakt worden?

Uiteraard is het mogelijk dat er een probleem optreedt met uw InBlindz®. We proberen dit zo veel mogelijk te voorkomen door de InBlindz® uitgebreid te testen voordat deze tussen het glas worden gebouwd. Hierdoor kunnen we eventuele fouten in het systeem vooraf tackelen. Mocht het toch voorkomen dat uw InBlindz® kapot gaan of mankementen vertonen, neem dan spoedig contact op met uw InBlindz® dealer of neem contact op met 030-2855400. De meeste storingen zijn simpel te verhelpen. Daarnaast heeft u recht op minimaal 5 jaar garantie op de systemen, op uitstekende delen (denk aan bedieningselementen) 1 jaar garantie.

Kan InBlindz® in een schuifpui, en elektrische InBlindz®?

Ja, InBlindz® kunnen gebruikt worden in een schuifpui, ook elektrische InBlindz®! Elektrische InBlindz® (bedraad) kunnen door middel van magneetcontacten ook bevestigd worden in een schuifpui. Wanneer de schuifpui gesloten is zullen de magneetcontacten elkaar raken en kunt u de ruiten bedienen. Wanneer de schuifpui open staat kunt u de InBlindz® tijdelijk niet bedienen, de InBlindz® blijft staan op de laatst gekozen stand.

Kan InBlindz® in een draai-kiepraam?

Ja, InBlindz® kan ook gebruikt worden in een draai-kiepraam. Houdt er rekening mee dat deze alleen bediend mag worden wanneer het raam in een gesloten stand staat. Ook is het zaak om de InBlindz® eerst op te trekken alvorens u het draai-kiepraam open zet. Het kan zijn dat de lamellen de coating, die aan de binnenkant van de ruit zit, beschadigd.

Service vragen

De koordbediening gaat zwaar of blokkeert?

Mogelijk zit de magneet van de (externe) bediening niet juist voor de interne magneet. U kunt dit simpel controleren door de bediening uit de houder te halen, het grondplaatje dient exact voor de interne magneet te zitten. Ook is het mogelijk de bediening opnieuw te positioneren voor de interne magneet, hiervoor dient een nieuw dubbelzijdig tape te worden aangebracht. Blijft de InBlindz® hierna nog steeds zwaar lopen? Neem dan spoedig contact op met uw InBlindz® dealer of neem contact op met 030-2855400 of stuur een mail naar InBlindz@stolkerglas.nl.

Kan InBlindz® ook in triple glas?

Ja, InBlindz® kan ook gemaakt worden tussen triple glas. Houdt er rekening mee dat alle triple ruiten met InBlindz® vooraf moeten worden berekend. Deze berekeningen maken we op: spanningsbreuk, doorbuiging en opwarming van de lamellen om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Hiervoor is het belangrijk om te weten op welk adres de ruiten geplaatst gaan worden en welke kleur lamellen gewenst zijn. Op basis van deze informatie gaan we berekeningen maken en zullen we een advies doen voor de opbouw. Houdt er rekening mee dat deze minimaal 48mm dik zijn en tot maximaal 2m2 geproduceerd kunnen worden.

Kan InBlindz® ook gebruikt worden als dakbeglazing?

Ja dit kan, echter zijn hier de mogelijkheden wat beperkter dan bij verticaal glas. Zo is het erg bepalend onder welke hoek de ruiten worden geplaatst, geef dit duidelijk aan wanneer u een offerte opvraagt bij uw InBlindz® dealer of een mail stuurt naar inblindz@stolkerglas.nl. Aan de hand van de hoek, kan worden bepaald tot welke breedte de ruiten kunnen worden geproduceerd. LET OP: alleen elektrische systemen mogelijk met EXTERNE motor.