Veel gestelde vragen

Technische vragen

Met welke soorten glas kan ik InBlindz® bestellen?

Het is mogelijk InBlindz® met alle soorten glas te combineren, denk hierbij aan: veiligheidsglas, zonwerend glas, brandvertragend glas, figuurglas, loodglas of andere soorten. Wilt u zeker weten dat uw glassoort ook samengebouwd kan worden met InBlindz®? Neem dan contact op met uw InBlindz® dealer. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met 030-2855400 of een mail sturen naar InBlindz@stolkerglas.nl.

Kunnen InBlindz® kapot gaan? Kan dit dan nog gemaakt worden?

Uiteraard is het mogelijk dat er een probleem optreedt met uw InBlindz®. We proberen dit zo veel mogelijk te voorkomen door de InBlindz® uitgebreid te testen voordat deze tussen het glas worden gebouwd. Hierdoor kunnen we eventuele fouten in het systeem vooraf tackelen. Mocht het toch voorkomen dat uw InBlindz® kapot gaan of mankementen vertonen, neem dan spoedig contact op met uw InBlindz® dealer of neem contact op met 030-2855400. De meeste storingen zijn simpel te verhelpen. Daarnaast heeft u recht op minimaal 5 jaar garantie op de systemen, op uitstekende delen (denk aan bedieningselementen) 1 jaar garantie.

Kan InBlindz® in een schuifpui, en elektrische InBlindz®?

Ja, InBlindz® kunnen gebruikt worden in een schuifpui, ook elektrische InBlindz®! Elektrische InBlindz® (bedraad) kunnen door middel van magneetcontacten ook bevestigd worden in een schuifpui. Wanneer de schuifpui gesloten is zullen de magneetcontacten elkaar raken en kunt u de ruiten bedienen. Wanneer de schuifpui open staat kunt u de InBlindz® tijdelijk niet bedienen, de InBlindz® blijft staan op de laatst gekozen stand.

Kan InBlindz® in een draai-kiepraam?

Ja, InBlindz® kan ook gebruikt worden in een draai-kiepraam. Houdt er rekening mee dat deze alleen bediend mag worden wanneer het raam in een gesloten stand staat. Ook is het zaak om de InBlindz® eerst op te trekken alvorens u het draai-kiepraam open zet. Het kan zijn dat de lamellen de coating, die aan de binnenkant van de ruit zit, beschadigd.

Waarom loopt het koord niet helemaal tot onderaan de ruit?

Wanneer u kiest voor een koordbediend systeem (IBS-C) wordt het koord standaard uitgevoerd op ongeveer 2/3e van de totale ruithoogte. Ook kunt u er voor kiezen om het koord over de totale hoogte van de ruit te laten lopen, geef dit dan duidelijk aan bij de bestelling bij uw InBlindz® partner of vul dit in op het InBlindz® bestelformulier.