Jaloezieën in het raam

Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie. Rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen en verticale lamellen, om er maar een paar te noemen. Eén van de meest populaire opties zijn jaloezieën. Zo zijn houten jaloezieën al jarenlang populair. Houten jaloezieën zorgen voor een warme, luxe en natuurlijke sfeer in je woning. Hierdoor passen ze, ongeacht woonstijl of interieur, in vrijwel iedere woonruimte. Ze hebben een hoge isolatiefactor en regelen perfect de warmte in huis. Met de jaloezieën in glas van InBlindz® bepaal je zelf de lichtinval in de keuken, woonkamer of slaapkamer.

Jaloezieën in het raam bieden niet alleen een natuurlijke look, maar hebben ook nog eens een isolerende functie. Het zonlicht dat op de jaloezieën naar binnen schijnt, zorgt voor veel warmte in de aangrenzende woonruimte. Ook houdt de raambekleding een koele kamertemperatuur beter vast tijdens een warme zomerdag. Op die manier profiteer je dus zowel in de zomer als winter van een aangename temperatuur in huis. Kies je voor een houten jaloezie in raam, dan profiteer je ook van de dempende werking van hout. Alle harde geluiden in huis worden gedempt, wat bijdraagt aan een betere akoestiek.

 

Dubbelglas met jaloezieën

Grote raampartijen met veel natuurlijke lichtinval, we zijn er dol op. Het zonlicht valt mooi naar binnen, maar zonder de juiste raamdecoratie kan iedereen naar binnen gluren. Dubbelglas met jaloezieën biedt de perfecte oplossing hiervoor. De lamellen zijn kantelbaar, waardoor je zelf eenvoudig de inkijk en lichtinval kunt bepalen. Kantel je de lamellen, dan beperk je de lichtinval en creëer je meer privacy. Door de lamellen half te kantelen, heb je geen directe inkijk maar kun je wél van binnen naar buiten kijken. Veel privacy? Weinig privacy? Aan jou de keuze!

Dubbelglas met jaloezieën verenigt de functionele én esthetische kwaliteiten van jaloezieën. InBlindz® zonwerende raamdecoratie wordt zowel als buitenbeglazing en binnenbeglazing toegepast. Het heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van zonwering buiten dubbelglas. Zo is het zeer hygiënisch, stofvrij en onderhoudsvrij. Jaloezieën geplaatst buiten het raam daarentegen vragen om meer onderhoud, aangezien hier dagelijks veel stof op dwarrelt. Dankzij de isolerende functie van jaloezieën tussen dubbelglas is InBlindz® warmte regulerend en energiebesparend. Zowel warmte als koude worden beter vastgehouden. De zonwerende raamdecoratie is dankzij de hoogwaardige kwaliteit en lange levensdeur bovendien ontzettend duurzaam.

 

Jaloezieën tussen glas

De zonwerende raambekleding van InBlindz® is te combineren met allerlei soorten glaspakketten. Zo behoort zonwering tussen HR++ glas tot de mogelijkheden. Door glas kun je ongemerkt veel kou binnenkrijgen en warmte verliezen. Dubbelglas isoleert al beter dan enkel glas, doordat er een extra glasplaat is toegevoegd. Een nóg duurzamere oplossing is Hoog Rendementsglas (HR), waarbij er een speciale coating tussen de glasplaten is aangebracht. Dan is er nog zonwering tussen triple glas, oftewel HR+++. Dit type glas bevat nog een extra glasplaat, waardoor de warmte van buiten bijna volledig in huis gehouden kan worden.

Gemak dient de mens. En dus is het fijn dat InBlindz® maar liefst 12 verschillende bedieningssystemen telt. Zo kies je zelf of je de sfeervolle jaloezieën tussen glas handmatig of elektrisch wilt bedienen. Kies je voor handbediening? Dan behoren bediening met een koord, magneet, knop of staaf tot de mogelijkheden. Kies je voor elektrische bediening? Dan gebeurt dit met een interne of externe motor. Aansturing kan dan door middel van een wandschakelaar, touchbediening op het kozijn of met een afstandsbediening. Maar tegenwoordig kun je de zonwering ook vanaf je iPhone of Android apparaat op afstand aansturen.